T K

Lokum LMS

Tech Career Yazılım Danışmanlık A.Ş.

Lokum LMS

Proje İçeriği

Proje konusu öğrenme yönetim sistemlerindeki mevcut sorunlara bir çözüm olacak olan blokzincir ve yapay zeka tabanlı, oyunlaştırılmış ve ölçeklenebilir yeni nesil öğrenme yönetim sisteminin tasarımı ve üretimidir. Öğrenme yönetim sistemleri (LMS), uzaktan eğitim sistemlerinin yönetimini, dokümantasyon ve raporlaştırma işlemlerini, eğitimci-öğrenci, öğrenci-öğrenci iletişimini, kurs içeriğinin yayınlanmasına ve uzaktan ölçme değerlendirme işlevlerini sağlayan; genellikle web üzerinden servis sunan bilgisayar yazılımıdır. Öğrenme yönetim sistemleri hem devlet, hem özel sektör kurumları tarafından üniversitelerde, örgün eğitimde ve kurumsal eğitimlerde kullanılmaktadır. Öğrenciler ve kurumsal çalışanlar tarafından da ders içeriklerine ulaşmak için kullanılmaktadır. LMS’lerde artan kullanıcı sayısıyla ölçeklenme sorunu, kontrol mekanizmalarının yeterince güçlü olmamasıyla evrakta sahtecilik sorunu oluşmaktadır. Kurumsal eğitimlerde kimlik doğrulama ve kullanıcı etkileşimini sağlama sorunu yaşanmaktadır. Blokzincir ve yapay zeka tabanlı, oyunlaştırılmış ve ölçeklenebilir bir öğrenme yönetim sistemi ile kimlik doğrulaması güvenli şekilde yapılabilecek, eğitim öğretim süreçlerinin blokzincir üzerine kaydedilmesiyle evrakta sahteciliğin önüne geçilebilecek ve son teknoloji yazılım alt yapısıyla ölçeklenme sorunu ortadan kaldırılabilecektir. Yapay zeka ile kişiye özel öğrenme içeriği tavsiyesinde bulunulacak, kullanıcılardan toplanan geri dönütler bir yapay zeka algoritması ile modellenerek analiz edilecektir. Blokzincir teknolojisi ile kişisel verileri koruma altında tutarak kimlik doğrulaması yapılırken aynı zamanda veri güvenliği ve gizliliği de sağlanacaktır. Aynı platform üzerinde yapay zeka tabanlı kariyer rehberi ile kişilerin kariyerleri yönlendirilecek ve içerik etkileşimi artırılacaktır. Proje amacı ve çıktısı; blokzincir tabanlı oyunlaştırılmış ölçeklenebilir ve kişiselleştirilebilir öğrenme yönetim sisteminin tasarımı ve üretimidir. Projenin benzer ürünlere göre avantajı blokzincir tabanlı ve ölçeklenebilir olması, süreçlerin şeffaf bir şekilde takip edilebilir olması ve yapay zeka ile geri dönüt analizi ve kişiselleştirilmiş içerik sunmasıdır. Yeni nesil öğrenme yönetim sistemi ile katma değeri yüksek ve mevcut ihtiyacı karşılayan yüksek teknoloji bir ürünle hem üründe hem süreçte inovasyon tabanlı yenilik sağlanmıştır.


Projenin Amacı

Başlangıçta kurumdaki eğitim öğretim süreçlerini iyileştirmek için üretilen inovatif yazılım ürünü, sonrasında farklı kurum ve firmaların da kendi iç eğitimlerinde kullanabileceği bir Saas yazılım ürünü olmuştur.


Proje içindeki en büyük inovasyon nedir? (yeni bir teknoloji veya var olan teknolojinin farklı kullanımı gibi. IOT, M2M, AI vb.)

"-Blokzincir teknolojisi ile entegre olup tüm ürün, süreç, kullanıcı geri dönüşü takibini kendi içinde yapabilmesi, -Blokzincir teknolojisi ile kimlik doğrulama, evrak/sertifika geçerliliği doğrulama gibi işlemlerin ve bilgilerin değiştirilemez şekilde kaydedilmesi, -Yapay zekâ tabanlı veri analitiği ile kişiye özel öğrenme deneyimi ve kariyer rehberliği sunması. Öğrenci sistemde bir modülü tamamladığı zaman, öğrencinin kariyer gelişimine yönelik yeni kurs ve modülleri tavsiye etmesi, öğrenciyi yönlendirmesi. - Yapay zeka tabanlı algoritmanın öğrencinin çözdüğü beceri testi sonuçlarına göre öğrencinin kariyer yönelimini analiz etmesi, analiz sonucuna göre öğrenciyi belirli bir akademik modüle ve kariyer planına yönlendirmesi. Bu işlemlerin BERT algoritması ile tasarlanan yapay zeka modeli ile gerçekleştirilmesi, -Yapay zeka eklentilerinin sistemde öğrencilerin ders videolarına ve ders içeriğine yaptığı yorumların toplanarak modellenmesi fonksiyonu kazandırması,"


Proje kurum içindeki hangi bölüme fayda sağlamıştır?(satış, pazarlama, finans, İK, IT, Üretim, Planlama, Satın alma, Lojistik Müşteri İlişkileri gibi)

Onboarding, eğitim öğretim ve oryantasyon birimlerine fayda sağlamıştır.


Projenin hayata geçirilmesi konusunda üst yönetimin desteğini tam olarak alabildiniz mi?

Evet


Proje sonunda ortaya çıkan sonuçları analiz edebildiniz mi? Rakamsal verilerle ifade eder misiniz?(ROI, maliyetlerde yüzdesel azalma, üretim süresinde azalma, hata payının düşmesi vs.)

Evet


Projenizde şirket içinden kaç kişi aktif olarak görev almıştır? Ekip birimleri hakkında kısaca bilgi verir misiniz?

8


Projenizde (varsa)işbirliği kurduğunuz veya destek aldığınız bilişim şirketlerini belirtiniz.

ATAP AŞ, Kosgeb Arge ürge inovasyon desteği


Proje sırasında kullandığınız ve spesifik önemi olan markaları (varsa) belirtiniz. (Yazılım veya donanım markaları)

Lokum.tech, Archi's Academy, vimeo, videoask, Microsoft Azure